Tento článok je pre ľudí, ktorí chcú začať cvičiť ale nemajú čas

Nemám čas na cvičenie

Asi TOP výhovorka, ktorú počúvam tak často, že už nemám ani silu na vysvetľovanie. Poďme do reality, určite sami ste si na sebe všimli, že vaša postava nie je taká akú by ste chceli alebo vám to možno už aj niekto z vášho okolia povedal ... vždy si nahovárate áno už začnem cvičiť´, teraz od prvého , od pondelka, od nového roku, po sviatkoch a podobne a nie a nie sa k tomu dostať... ooook poznám to už naspamäť .

Poznám to aj sama na sebe, keď viem, že niečo musím urobiť tak si nájdem sto iných vecí a túto jednu vec odkladám. 

Pravdou je, že VŠETCI máme rovnaký čas, každý sa venuje niečomu inému, niekto chodí do práce, kde ťažko pracuje, niekto podniká, niekto študuje a niekto všetko dokopy...ale keď je vaše rozhodnutie chcem začať cvičiť ale...

 

Uvediem príklad:

  • Mám klienta, ktorí má tak zodpovednú prácu, kde musí rozmýšľať nie na 100% ale na 200%, vo svojej oblasti podniká , stará sa o chod firmy, má rodinu, deti,  veľa cestuje a aj napriek tomu si 1 hodinu 3 krát do týždňa nájde.
  • Mám klientku, ktorá si počas materskej dovolenky  začala robiť vodičák a popri starostlivosti o syna začala cvičiť, už rozmýšľa že si dokončí výšku a tiež si našla 1 hodinku času a dokonca 4 krát do týždňa.
  • Mám klienta, ktorý zodpovedá za niekoľko desiatok ľudí, tiež musí rozmýšľať na 200%, jeho práca je tak psychický ťažká, no aj napriek tomu si nájde 1 hodinku na cvičenie až 4 krát do týždňa a dokonca sa preňho cvičenie stalo už zvykom a nevie si predstaviť ako mohol niekedy žiť bez cvičenia.

Čo majú títo ľudia spoločné? Majú presne taký istý čas ako aj vy, ani o hodinu viac ani menej. Určili si za prioritu, že chcú začať cvičiť a snažia sa všetko prispôsobiť aby im to časovo vychádzalo.

Takže otázkou je aké sú VAŠE PRIORITY? Chcete začať cvičiť ale stále nemáte čas ? Ak to naozaj myslíte vážne, ak vám cvičenie môže pomôcť k lepšiemu zdraviu určte si to za prioritu a všetko dookola tomu prispôsobte... už vidím tie prevrátené oči, že veď mám deti, muža, rodinu , prácu to nie je len tak ľahko....

Ok, keď si tak myslíte máte pravdu...ďalej už čítať ani nemusíte...

 

Pre tých čo pokračujú v čítaní ..

Vôbec to nie je o tom mať nejaký čas navyše...je to len o tom NÁJSŤ si ČAS! 

Či ste podnikateľ, predavačka v potravinách, mamička na materskej dovolenke, študent ... je to len o tom či si ten čas viete nájsť !

Ruku na srdce... veľa z vás mnoho hodín dokáže sedieť na facebooku a lajkovať príspevky (áno je to tak),  veľa z vás pozerá televíziu aj niekoľko hodín denne ... a mnoho ďalších „dôležitých“ vecí.

Ak obmedzíte tieto aktivity, ktoré sú vo vašej komfortnej zóne a určite si za prioritu - Chcem začať cvičiť a konečne robiť niečo pre seba a urobím všetko pre to aby sa mi to splnilo ,tak už prekročíte vašu zónu komfortu a poviem vám, že nikdy by ste neverili, keď si tak spomeniete koľko zbytočného času ste niekedy trávili nad nepodstatnými vecami a sami si priznáte, že to boli len výhovorky.

Takže je to len a len na vás, ak sa rozhodnete začať cvičiť a dáte si to ako prioritu a fakt to myslíte vážne , som tu pre vás aj ja ako osobná trénerka, budem vás motivovať a spoločne nájdeme cestu ako si ľahšie splníte cieľ. 

Prajem vám aby ste si ciele splnili a nebojte sa, že to bude dlho trvať, verte mi ten čas uplynie tak či tak, či budete pre to niečo robiť alebo si opäť poviete, že ten čas nemáte.

S pozdravom

Veronika Očipová

Osobná trénerka Prešov